Geir Bøhren, Øivind Vilbo, Bent Åserud og Bjørn Sønstevold startet  forløperen til ”progrockbandet”  Junipher Greene. Gruppen ble startet i Oslo så tidlig som i 1966, men det er med ”denne” besetningen de vil bli husket:
 - Fra venstre: Helge Grøslie orgel/vokal, Øivind Vilbo bass, Freddy Dahl gitar/vokal,  Bent Åserud gitar og Geir Bøhren, trommer
...De var en lurvete rockegjeng med en stor publikumsappell. I 1971 fikk Junipher Greene store avisoverskrifter da de ga ut  "Friendship" (les her ang. kåring i Dagens Næringsliv) som ble ansett som vågal og for at plateselskapet Sonet (Arne Bendiksen) turte å satse, forlangte de at bandet måtte dekke deler av utgiftene til utgivelsen selv. Dette prosjektet frembrakte en dobbel vinylskive med cover malt av den fremadstormende unge kunstneren, Odd Nerdrum.
Junipher Greene var et av Club 7 husbandene og derfor gitt anledning til å bli med på den første ”Woodstock” utendørs festival i Norge, 1.mai 1970 i Oslo,  St. Hanshaugen hvor Friendship ble fremført for ”første” gang og førte til gruppens gjennombrudd. Etter dette spilte de flere ganger på legendariske Kalvøya festivalen og de fleste andre festivaler i Norge. De medvirket også i flere radio og tv opptak og et eget dokumentarprogram er viet Friendship Lp.

I  1973 utga Geir, Bent og Øivind singelen Ugha Mugha Sunshine Boy som kom med på Europatoppen og i –73 utga de også en lp  "Communication"

- her er noen lenker med omtale av bandet:

           Wikipedia

           Dagbladet 15.09.08    side 1 pdf    side 2 pdf

           Dagens Næringsliv - kåring 7./8. juli -07

           Adresseavisen

           Rockipedia.no

           Rateyourmusic

           Mic/Ballade

          

Foto: Jon Svarstad